Narancsos-fűszeres sütőtöklekvár

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • (3 kisebb üveghez)
  • 60 dkg felkockázott sütőtök
  • 60 dkg filézett narancs
  • 40 dkg xilit (v. cukor)
  • 1 citrom leve
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1 cs vaníliás cukor (v. 1 tk vaníliaaroma)
  • 1 cs dzsemfix
  • 2 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A felkockázott sütőtökhöz adjuk hozzá a kifilézett narancsot, a reszelt gyömbért, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd főzzük puhára. (A narancson ne maradjon fehér rész, úgy pucoljuk meg.)

Amikor a sütőtök már teljesen puhára főtt, szedjük ki a szegfűszeget, majd botmixerrel pépesítsük.

Ezután adjuk hozzá a citromlevet, az xilitet (v. ízlés szerint cukrot) és a dzsemfixet, majd keverjük simára.

Tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett melegítsük forráspontig, és főzzük még 1-2 percig.

Az elkészült lekvárt ezután töltsük üvegekbe, zárjuk le, majd tegyük száraz dunsztba, és úgy hagyjuk kihűlni.

A narancsos-fűszeres sütőtöklekvárt tehetjük süteményekbe, megtölthetjük vele a palacsintát, de kínálhatjuk reggelire pirítós mellé is.

1
2
Blog.hu ajánló