Karamellás linzer

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • (kb. 40 db darabhoz)
  • 55 dkg liszt
  • 35 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 18 dkg barnacukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • összeragasztáshoz pár kanál lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A karamell készítésével kell kezdeni.
A barnacukrot tegyük egy serpenyőbe, majd hagyjuk felolvadni, és világos színűre karamellizálódni. (Én közben kicsit megrázogattam, megkevertem, nehogy megégjen.)

Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd a tejszínt, tegyük vissza a tűzre, és addig keverjük, míg teljesen sima lesz a karamell. (Én közben többször levettem pár pillanatra a tűzről, nehogy megégjen.)

Amikor már teljesen sima és sűrű lesz a karamell, vegyük le a tűzről, és kevergetve hűtsük ki.

A lisztet keverjük össze a sóval, és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a kihűlt karamellt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Ezután osszuk el a tésztát háromfelé, majd csomagoljuk fóliába, és tegyük be a hűtőbe legalább egy órára. (Én azért osztottam el a tésztát, mert így könnyebb lesz majd dolgozni vele.)

A hűtőből kivett tésztát egy kicsit dolgozzuk át, hogy a kezünk melegétől kicsit meglágyuljon, és könnyen nyújtható legyen.

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd ízlés szerinti kiszúróval szúrjuk ki a tésztát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a kiszúrt tésztát.

Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük szép világos színűre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a lekvárral összeragasztanánk.

1
2
Blog.hu ajánló