Hajdinasaláta
Hajdinasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg hajdina
- 4 dl víz
- 1 csipet só
- 4 evőkanál tökmagolaj
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk oreganó/friss oreganó levelei
- 1 fej saláta
Elkészítés:
A vizet a sóval felforraljuk, majd egy jól zárható edényben az előzetesen leöblített hajdinára öntjük. Az edényt lezárjuk, és egy éjszakára állni hagyjuk. Reggelre puha, pergő, fogyasztható hajdinaszemeket kapunk. Meglocsoljuk a tökmagolajjal, és alaposan átforgatjuk benne. A petrezselyemleveleket és az oreganót apróra vágjuk, és a hajdinához keverjük. A paprikákat kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és ezek hozzáadásával fejezzük be a salátánkat. Friss fejessalátával tálaljuk.
Önmagában vacsoraétel, de sült húsok mellé köret is lehet.
