Aszalt szilvás-gesztenyés csirkemell
Aszalt szilvás-gesztenyés csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg gesztenye
- 10 dkg cukor
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 evőkanál vörös balzsamecet
- 20 dkg aszalt szilva
- 4 darab csirkemellfilé (kb. 80 dkg)
- csipet őrölt gyömbér
- só
- olaj
Elkészítés:
1. A gesztenyét bevagdossuk, 160 C-os sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt, majd meghámozzuk.
2. A cukorral és balzsamecettel kevert vörösborban feltesszük főni a gesztenyét az aszalt szilvával együtt, lassú tűzön kb. 15 percig forraljuk, majd kihűtjük. Lecsöpögtetejük, felaprítjuk.
3. A csirkemellet bedörzsöljük gyömbérrel és sóval, majd felszúrjuk úgy, hogy üreg keletkezzen, és az üregbe töltjük a szilvás gesztenyét.
4. A hús mindkét oldalát elősütjük további 8-10 percet. Felszeletelve tálaljuk, főtt burgonya és rizs is illik hozzá.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció