Spagetti al limone

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Spagetti al limone

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 cs durum spagetti
  • 2-3 citrom
  • 1 cs petrezselyem
  • 15 dkg pecorino sajt
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
A citomhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot a díszítéshez, a többi héjrészt lereszeljük, majd levüket kinyomjuk.
A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk, bedörzsöljük velük körbe a tálat is, amibe a főtt tésztát szervírozzuk.
A kinyomott fokhagymagerezdekre rálöttyintjük a olívaolajat, a citromok kifacsart levét, héját és a felaprított petrezselymet.
Erre kerül forrón a leszűrt (de nem leöblített!) tészta.
Összeforgatjuk, lefedve néhány percig állni hagyjuk.
Forrón, a lereszelt pecorino sajttal megszórva fogyasztjuk!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük