Spagetti al limone

beauty and style
Top olvasott cikkek

Spagetti al limone

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs durum spagetti
  • 2-3 citrom
  • 1 cs petrezselyem
  • 15 dkg pecorino sajt
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
A citomhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot a díszítéshez, a többi héjrészt lereszeljük, majd levüket kinyomjuk.
A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk, bedörzsöljük velük körbe a tálat is, amibe a főtt tésztát szervírozzuk.
A kinyomott fokhagymagerezdekre rálöttyintjük a olívaolajat, a citromok kifacsart levét, héját és a felaprított petrezselymet.
Erre kerül forrón a leszűrt (de nem leöblített!) tészta.
Összeforgatjuk, lefedve néhány percig állni hagyjuk.
Forrón, a lereszelt pecorino sajttal megszórva fogyasztjuk!

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük