Spagetti al limone
Spagetti al limone
Hozzávalók 4 személyre
- 1 cs durum spagetti
- 2-3 citrom
- 1 cs petrezselyem
- 15 dkg pecorino sajt
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
A citomhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot a díszítéshez, a többi héjrészt lereszeljük, majd levüket kinyomjuk.
A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk, bedörzsöljük velük körbe a tálat is, amibe a főtt tésztát szervírozzuk.
A kinyomott fokhagymagerezdekre rálöttyintjük a olívaolajat, a citromok kifacsart levét, héját és a felaprított petrezselymet.
Erre kerül forrón a leszűrt (de nem leöblített!) tészta.
Összeforgatjuk, lefedve néhány percig állni hagyjuk.
Forrón, a lereszelt pecorino sajttal megszórva fogyasztjuk!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept