Mákos-marcipános keksz

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A kockás még mindig sikkes viselet: elképesztően nőies lesz az összhatás, ha így viseled »

Julianne Moore hajszíne ellenállhatatlan: 6 nő, aki nem a szőke mellett döntött, és pont ezzel tűnt ki »

Jó néhány plusz kiló van rajta, és nem fél megmutatni: Barbie Ferreira büszke nőies vonalaira »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mákos-marcipános keksz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg marcipán
  • 1 tk sütőpor
  • 10 dkg vaj (hideg)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1/2 ek tejföl
  • 10 db tojás (nagy)
  • csipet só
  • magozott meggy
Recept idők

Elkészítés:

A mákot állandó kevergetés mellett pár pillanat alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki. Ezután daráljuk le.

A lisztet szitáljuk át, keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, és a reszelt citromhéjjal, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a darált mákot, a porcukrot és a vaníliás cukrot, reszeljük hozzá a marcipánt, és keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a tojássárgát, a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be egy órára a hűtőbe.

A hűtőből kivéve lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd ízlés szerinti méretűre vágjuk fel a tésztát.

Ezután a feldarabolt tésztának a felére helyezzünk 1-2 szem meggybefőttet, majd fedjük be a maradék tésztával úgy, hogy a széleket óvatosan nyomkodjuk össze. (Így sütés közben nem nyílik majd szét a tészta.)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megtöltött tésztát. (Sütés közben a tészta nőni fog.)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon 10 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint a meggy helyett keményebb lekvárral is megtölthetjük. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható.

1
2
Ezt is szeretjük