Csirkés rizsfelfújt zöldborsókrémmel

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csirkés rizsfelfújt zöldborsókrémmel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkecomb lebőrözve, kicsontozva
  • 15 dkg főtt rizs
  • 2 db tojás
  • 5 dkg érlelt, házi sonka
  • 5 dkg gomba
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 ágacska kakukkfű
  • 5-6 levél medvehagyma (fagyasztott)
  • 1 teáskanál aprított korianderzöld friss, vagy szárított
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 3+2 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

Sós vízben, egy babérlevéllel puhára főzzük a rizst.
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk és apró kockára vágjuk.
Serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit és együtt pirítjuk tovább. Majd meghintjük az aprított petrezselyemzölddel.
Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját és hozzáadjuk a raguhoz, majd az előzőleg megfőzött rizst is. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, kiszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 190 fokon, 30 percig készre sütjük. Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet.
A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított medvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készre forraljuk.
Miután megsült a felfújt, a zöldborsókrémmel tálaljuk.

1
2
Ezt is szeretjük