Csirkés rizsfelfújt zöldborsókrémmel

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkecomb lebőrözve, kicsontozva
  • 15 dkg főtt rizs
  • 2 db tojás
  • 5 dkg érlelt, házi sonka
  • 5 dkg gomba
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 3 ágacska kakukkfű
  • 5-6 levél medvehagyma (fagyasztott)
  • 1 teáskanál aprított korianderzöld friss, vagy szárított
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 3+2 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

Sós vízben, egy babérlevéllel puhára főzzük a rizst.
A csirkecombokat lebőrözzük, kicsontozzuk és apró kockára vágjuk.
Serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékére dobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk és addig pirítjuk, amíg a hús megpirul, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a felszeletelt gombát, a kakukkfű leveleit és együtt pirítjuk tovább. Majd meghintjük az aprított petrezselyemzölddel.
Közben a tejszínhez hozzákeverünk 2 tojássárgáját és hozzáadjuk a raguhoz, majd az előzőleg megfőzött rizst is. Lehúzzuk a tűzről és óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Kivajazunk egy tűzálló tálat, kiszórjuk zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 190 fokon, 30 percig készre sütjük. Amíg sül, elkészítjük a zöldborsókrémet.
A zöldborsót egy magasabb falú edényben annyi vízzel, amennyi ellepi, puhára főzzük. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk az aprított medvehagymát és koriandert. Botmixerrel pépesítjük, hozzáadunk 1 dl főzőtejszínt és 2 dkg vajat, amivel készre forraljuk.
Miután megsült a felfújt, a zöldborsókrémmel tálaljuk.

1
2
Ezt is szeretjük