Nagyi kocsonyája
Nagyi kocsonyája
Hozzávalók 4 személyre
- 3-4 db sertésköröm
- 50-60 dkg nyers sertésbőr
- 1 db sertéscsülök
- 3-4 db sárgarépa
- 1 fej fokhagyma
- 1-2 fej vöröshagyma
- 15-20 szem feketebors
- só ízlés szerint
- 3-4 db babérlevél
Elkészítés:
A megtisztított húst egy nagy fazékba tesszük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Miután felforr, a habját leszedjük. Beletesszük a megtisztított sárgarépát, a gerezdekre szedett, megpucolt fokhagymát, a borsot, a vöröshagymát, a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk. A kocsonyát addig főzzük, míg a körömnél a bőrös rész szinte leválik a csontról. Miután megfőtt a kocsonya, leszűrjük, a húsokat tányérokba osztjuk. Igény szerint tehetünk bele sárgarépát, és főtt tojást is. Ezután felöntjük a kocsonya levével. A kocsonyát hideg helyen hagyjuk megdermedni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept