Nagyi kocsonyája

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyi kocsonyája

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3-4 db sertésköröm
  • 50-60 dkg nyers sertésbőr
  • 1 db sertéscsülök
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 15-20 szem feketebors
  • só ízlés szerint
  • 3-4 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított húst egy nagy fazékba tesszük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Miután felforr, a habját leszedjük. Beletesszük a megtisztított sárgarépát, a gerezdekre szedett, megpucolt fokhagymát, a borsot, a vöröshagymát, a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk. A kocsonyát addig főzzük, míg a körömnél a bőrös rész szinte leválik a csontról. Miután megfőtt a kocsonya, leszűrjük, a húsokat tányérokba osztjuk. Igény szerint tehetünk bele sárgarépát, és főtt tojást is. Ezután felöntjük a kocsonya levével. A kocsonyát hideg helyen hagyjuk megdermedni.

Ezt is szeretjük