Nagyi kocsonyája

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyi kocsonyája

Hozzávalók 4 személyre

  • 3-4 db sertésköröm
  • 50-60 dkg nyers sertésbőr
  • 1 db sertéscsülök
  • 3-4 db sárgarépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 15-20 szem feketebors
  • só ízlés szerint
  • 3-4 db babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított húst egy nagy fazékba tesszük, és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Miután felforr, a habját leszedjük. Beletesszük a megtisztított sárgarépát, a gerezdekre szedett, megpucolt fokhagymát, a borsot, a vöröshagymát, a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk. A kocsonyát addig főzzük, míg a körömnél a bőrös rész szinte leválik a csontról. Miután megfőtt a kocsonya, leszűrjük, a húsokat tányérokba osztjuk. Igény szerint tehetünk bele sárgarépát, és főtt tojást is. Ezután felöntjük a kocsonya levével. A kocsonyát hideg helyen hagyjuk megdermedni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük