Fahéjas-mogyorós csillag

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Ezért néznek ki a japán nők 20 évvel fiatalabbnak a koruknál: így kövesd a rutinjukat »

Beindítja a fogyást és feltölti a vitaminraktárakat: rostban gazdag smoothie répával »

A legnőiesebb bőrhatású cuccok az őszre – Árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a dögös darabokat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fahéjas-mogyorós csillag

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk méz
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 db tojásfehérje (nagy)

Máz hozzávalói

  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojásfehérje (nagy)
Recept idők

Elkészítés:

Az összes hozzávalót tegyük bele a keverőtálba, majd a robotgép dagasztókarjával dolgozzuk pár perc alatt össze.

Ezután vegyük ki a tálból, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk gombóccá.

Vágjunk le két szélesebb, és nagyobb folpack fóliadarabot, majd az egyiket szórjuk meg porcukorral. Ezután tegyük rá az összegyúrt gombócot, majd takarjuk le a másik fóliával.

Ezután nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, majd vegyük le a felső fóliát, és csillag kiszúróval szúrjuk ki. (A maradék masszát szintén gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd nyújtsuk és szúrjuk ki.....kb. 40 db lesz belőle)

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a kiszúrt csillagokat, nyomjuk rá a mázat.

A porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd addig keverjük, még egy sűrűbb mázat kapunk.

Ezután töltsük bele egy nejlonzacskóba, majd az egyik végén vágjunk rá egy pici lyukat, és óvatosan nyomjuk rá a mázat a tepsiben lévő csillagok tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit alacsonyabb hőmérsékleten szárítsuk 10-12 percig. (Én légkeverésnél 100 fokon, 8 percig szárítottam.)

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Nagyon finom, és száraz hűvös helyen hosszabb ideig eltartható aprósütemény.

1
2
Ezt is szeretjük