Zöldbabos csirkeraguleves

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg sárgahüvelyű zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/4 db zellergumó
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek burgonyakeményítő
  • 1 evőkanál tárkony (szárított)
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban, kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk.
Majd mikor a hús szépen megpirult, hozzáadjuk a zöldbabot, az aprított fokhagymát, és az egyformára vágott zöldségeket. Meghintjük őrölt köménnyel és a tárkonnyal.
Rövid ideig dinszteljük a zsíron, majd felöntjük vízzel és lassú tűzön főzzük, míg megpuhulnak a zöldségek, és megfő a csirkehús.
Mikor minden kellően megfőtt, megkóstoljuk, és ha szükséges, ízesítjük sóval, borssal.
Ekkor a tejszínnel elkeverjük a burgonyakeményítőt, hozzámerünk egy merőkanálnyi levet a forró levesből, hogy kiegyenlítsük a hőkülönbséget, és így besűrítjük a levest.

1
2
Ezt is szeretjük