Karalábészószban sült provanszi csirke

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

Még mindig a fehér edzőcipők a legjobban variálható darabok, és ősszel is divatosak: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karalábészószban sült provanszi csirke

Hozzávalók 4 személyre:

Szószhoz

  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3-4 db zsenge karalábé
  • 3 szál vékonyabb répa
  • 1 zöldségleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek étk. keményítő
  • 1 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg cheddar vagy más karakteres ízű sajt
  • bors ízlés szerint

Csirkéhez

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg bacon szalonna
  • provanszi fűszerkeverék
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet 4 részre vágjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, sózzuk, borsozzuk, majd betekerjük 3-3 szelet szalonnába. Fóliát terítünk rá, és hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd forró serpenyőben minden oldalról jól átpirítjuk.

A karalábét felkockázzuk, a répát kb. két ujjnyi vastag darabokra vágjuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a répát, a karalábét, felöntjük kb. 2,5 dl vízzel és a leveskockát hozzáadva roppanósra főzzük. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a zöldséghez, hozzáöntjük a bort, és összeforraljuk. Ezután elzárjuk alatta a lángot, hozzákeverjük a sajtot, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.

A zöldségszószt egy kivajazott hőálló tálba öntjük, ráhelyezzük a csirkemelleket, és 200 °C-os sütőbe toljuk. Kb. 30 percig sütjük, a sütés végén megszórjuk kevés reszelt sajttal, és grill fokozaton még 5 percig sütjük. Párolt rizzsel kínáljuk.

Ezt is szeretjük