Almás krémes

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás krémes

Hozzávalók 6 személyre

  • 6 dl 100 %- os almalé
  • 2 db reszelt alma
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 1 kk őrölt fahéj
  • fél citrom leve
  • 2 tekercs leveles tészta vagy 50 dkg mirelit
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra. A leveles tésztát kitekerjük - vagy a mirelitet kiengedjük, és 2 db 20 x 30 cm-es lapokká kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, ráterítünk egy másik sütőpapírt, és ráhelyezünk egy másik tepsit. Aranybarnára sütjük (kb. 25 perc).

A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagolunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük.
A krémhez, a pudingport 2 dl almalében simára keverjük. A maradék almalét, 10 dkg cukrot és a reszelt almát összeforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt, és sűrű krémmé főzzük, majd ízesítjük citromlével és fahéjjal. Levesszük a tűzről, és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot.
A meleg krémmel összetöltjük a tésztalapokat és ha kihűlt, 2 - 3 órára hűtőbe tesszük dermedni. Szeleteléskor először egy recés késsel átvágjuk a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel felkockázzuk a süteményt. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük