Almás krémes

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almás krémes

Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 dl 100 %- os almalé
  • 2 db reszelt alma
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 db tojásfehérje
  • csipet só
  • 1 kk őrölt fahéj
  • fél citrom leve
  • 2 tekercs leveles tészta vagy 50 dkg mirelit
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra. A leveles tésztát kitekerjük - vagy a mirelitet kiengedjük, és 2 db 20 x 30 cm-es lapokká kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, ráterítünk egy másik sütőpapírt, és ráhelyezünk egy másik tepsit. Aranybarnára sütjük (kb. 25 perc).

A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagolunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük.
A krémhez, a pudingport 2 dl almalében simára keverjük. A maradék almalét, 10 dkg cukrot és a reszelt almát összeforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt, és sűrű krémmé főzzük, majd ízesítjük citromlével és fahéjjal. Levesszük a tűzről, és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot.
A meleg krémmel összetöltjük a tésztalapokat és ha kihűlt, 2 - 3 órára hűtőbe tesszük dermedni. Szeleteléskor először egy recés késsel átvágjuk a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel felkockázzuk a süteményt. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Ezt is szeretjük