Almás krémes
Almás krémes
Hozzávalók 6 személyre
- 6 dl 100 %- os almalé
- 2 db reszelt alma
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 db tojásfehérje
- csipet só
- 1 kk őrölt fahéj
- fél citrom leve
- 2 tekercs leveles tészta vagy 50 dkg mirelit
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra. A leveles tésztát kitekerjük - vagy a mirelitet kiengedjük, és 2 db 20 x 30 cm-es lapokká kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk, ráterítünk egy másik sütőpapírt, és ráhelyezünk egy másik tepsit. Aranybarnára sütjük (kb. 25 perc).
A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadagolunk 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük.
A krémhez, a pudingport 2 dl almalében simára keverjük. A maradék almalét, 10 dkg cukrot és a reszelt almát összeforraljuk, hozzáöntjük a pudingos részt, és sűrű krémmé főzzük, majd ízesítjük citromlével és fahéjjal. Levesszük a tűzről, és gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot.
A meleg krémmel összetöltjük a tésztalapokat és ha kihűlt, 2 - 3 órára hűtőbe tesszük dermedni. Szeleteléskor először egy recés késsel átvágjuk a felső lapot, majd meleg vízbe mártott késsel felkockázzuk a süteményt. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept