Krumplileves gombás, zöldfűszeres gombóccal

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Krumplileves gombás, zöldfűszeres gombóccal

Hozzávalók 4 személyre:

  • _Leves_
  • 1 kg burgonya
  • 2 nagyobb szál répa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek vaj
  • 1,3 l zöldségalaplé
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1-2 babérlevél
  • majoránna
  • bors

Gombóc

  • 35 dkg csiperke
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 ág kakukkfű
  • 7-8 levél zsálya
  • 1 tojás
  • bors
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A gombafejeket vágjuk apróra, adjuk hozzá a tejben ázott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított zöldeket. Ízesítsük, majd szórjunk hozzá annyi morzsát, hogy összeálljon a massza. Tegyük hűtőbe.

Egy fazékban hevítsünk vajat, és futtassuk meg rajta a felaprított vöröshagymát, adjuk hozzá a feldarabolt répát és a felkockázott burgonyát, majd pirítsuk pár percig. Öntsük fel az alaplével, ízesítsük és főzzük puhára.

A levesből vegyünk ki egy merőkanál levet, és kb. 5 ek burgonyát, adjuk hozzá a tejfölt és botmixerrel pürésítsük. Ezután öntsük vissza a levesbe és forraljuk össze.

A gombás masszából lisztes kézzel formáljunk gombócokat és tegyük forrásban lévő sós vízbe. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, szedjük ki, és tálaljuk a levessel.

Ezt is szeretjük