Krumplileves gombás, zöldfűszeres gombóccal
Krumplileves gombás, zöldfűszeres gombóccal
Hozzávalók 4 személyre
- _Leves_
- 1 kg burgonya
- 2 nagyobb szál répa
- 1 vöröshagyma
- 2 ek vaj
- 1,3 l zöldségalaplé
- 1 kis pohár tejföl
- 1-2 babérlevél
- majoránna
- só
- bors
Gombóc
- 35 dkg csiperke
- 1 szikkadt zsemle
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor snidling
- 1 ág kakukkfű
- 7-8 levél zsálya
- 1 tojás
- só
- bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A gombafejeket vágjuk apróra, adjuk hozzá a tejben ázott, kinyomkodott zsemlét, a finomra vágott vöröshagymát a zúzott fokhagymát, a tojást és a felaprított zöldeket. Ízesítsük, majd szórjunk hozzá annyi morzsát, hogy összeálljon a massza. Tegyük hűtőbe.
Egy fazékban hevítsünk vajat, és futtassuk meg rajta a felaprított vöröshagymát, adjuk hozzá a feldarabolt répát és a felkockázott burgonyát, majd pirítsuk pár percig. Öntsük fel az alaplével, ízesítsük és főzzük puhára.
A levesből vegyünk ki egy merőkanál levet, és kb. 5 ek burgonyát, adjuk hozzá a tejfölt és botmixerrel pürésítsük. Ezután öntsük vissza a levesbe és forraljuk össze.
A gombás masszából lisztes kézzel formáljunk gombócokat és tegyük forrásban lévő sós vízbe. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, szedjük ki, és tálaljuk a levessel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept