Fehérboros, sajtos csirkeragu
Fehérboros, sajtos csirkeragu
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 1 főzőhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz (140g ) kockasajt
- 2 dl száraz fehérbor
- só
- bors
- petrezselyem
- 1 ek vaj
- 1,5 dl húsalaplé
Elkészítés:
Egy serpenyőben a felhevített olajon fonnyasszuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a felkockázott húst és alaposan pirítsuk át.
A bort egy kisebb lábasban a felére forraljuk vissza, majd öntsük a húshoz, és adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott sajtot. Ízesítsük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és kevergessük addig, amíg a sajt krémessé nem válik, ezután hígítsuk a ragut húsalaplével, keverjük hozzá a vajat, szórjuk meg a felaprított petrezselyemmel, és forraljuk össze.
A ragut párolt rizzsel vagy főtt tésztával kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept