Karalábékrémleves kakukkfüves húsgombóccal

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

Még mindig a fehér edzőcipők a legjobban variálható darabok, és ősszel is divatosak: nőies fazonok 10 ezer forint alatt »

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karalábékrémleves kakukkfüves húsgombóccal

Hozzávalók 2 személyre:

Hozzávalók a krémleveshez

  • 1 db nagy karalábé (v. 2 kisebb)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 1,5 dl főzőtejszín (20%-os)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 ek olívaolaj
  • 1/2 ek vaj
  • kb. 5 dl víz

Kakukkfüves-húsgombóchoz

  • 30 dkg darált hús
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3-4 ág kakukkfű (lecsipkedve a száráról)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors
  • 1,5 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karalábét hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.

A citrom héját vágjuk le vékonyan, hogy a fehér része ne maradjon rajta. A levét facsarjuk ki. A kaprot vágjuk fel apróra.

Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott karalábét, és együtt pirítsuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, az apróra vágott kaprot, és keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.

Amikor a karalábé puhára fő, szedjük ki a citromhéjat. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, és botmixerrel pépesítsük.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kakukkfüvet csipkedjük le a száráról, majd szintén vágjuk fel apróra.

Ezután adjuk hozzá a darált húshoz az apróra vágott vöröshagymát és a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és gyúrjuk alaposan össze, majd formázzunk diónyi gombócokat.

Az olajat hevítsük fel, majd óvatosan helyezzük bele a húsgombócokat, és szép lassan süssük aranybarnára. (Sütés közben többször forgassuk át, hogy egyenletesen süljön.)

Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, ízlés szerint tegyünk bele a sült húsgombócból, szórjuk meg apróra vágott kaporral, majd úgy kínáljuk.

1
2
Ezt is szeretjük