Karalábékrémleves kakukkfüves húsgombóccal
Karalábékrémleves kakukkfüves húsgombóccal
Hozzávalók 2 személyre
Hozzávalók a krémleveshez
- 1 db nagy karalábé (v. 2 kisebb)
- 1 db vöröshagyma
- 1 db citrom
- 1,5 dl főzőtejszín (20%-os)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors
- 2 tk ételízesítő
- 1 ek olívaolaj
- 1/2 ek vaj
- kb. 5 dl víz
Kakukkfüves-húsgombóchoz
- 30 dkg darált hús
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3-4 ág kakukkfű (lecsipkedve a száráról)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors
- 1,5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A karalábét hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.
A citrom héját vágjuk le vékonyan, hogy a fehér része ne maradjon rajta. A levét facsarjuk ki. A kaprot vágjuk fel apróra.
Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott karalábét, és együtt pirítsuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, az apróra vágott kaprot, és keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.
Amikor a karalábé puhára fő, szedjük ki a citromhéjat. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt, és botmixerrel pépesítsük.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kakukkfüvet csipkedjük le a száráról, majd szintén vágjuk fel apróra.
Ezután adjuk hozzá a darált húshoz az apróra vágott vöröshagymát és a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és gyúrjuk alaposan össze, majd formázzunk diónyi gombócokat.
Az olajat hevítsük fel, majd óvatosan helyezzük bele a húsgombócokat, és szép lassan süssük aranybarnára. (Sütés közben többször forgassuk át, hogy egyenletesen süljön.)
Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, ízlés szerint tegyünk bele a sült húsgombócból, szórjuk meg apróra vágott kaporral, majd úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept