Franciakrémes torta

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gluténmentesen is van francia krémes!
Ha a tej helyett növényi tejet használunk, tejérzékenyek is fogyaszthatják!

Franciakrémes torta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 5-6 kerek rizslap
  • 4 db tojás
  • 3 cs vaníliás pudingpor (GM)
  • 1,2 l tej (esetleg növényi tej, akkor tejmentes is)
  • 1 db vaníliarúd vagy vaníliakivonat
  • 5-6 ek cukor/eritrit
  • fél l habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • Tetejére: csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A rizslapokat egy-két mp-re hideg vízbe mártjuk, és úgy helyezzük ezeket egy kerek tortaformába, hogy kissé fedjék egymást. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Elkészítjük a sárga krémet: 1 liter tejet felteszünk melegedni a vaníliarúddal. A 4 tojássárgáját a cukorral, a pudingporral és a maradék tejjel simára keverjük, ha a tej felforr, a tojásos-pudingos keveréket beleöntjük, és sűrűre főzzük. Elzárjuk alatta a tüzet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárga krémből a vaníliarudat kidobjuk, a tojáshabot beledolgozzuk óvatosan a sárga krémbe, de már nem főzzük! Óvatosan a megsült rizslapokra merjük a krémet, és hagyjuk kihűlni. Felverjük a tejszínt vagy a tejszínhabot a habfixálóval, és a krém tetejére kenjük. Egy keveset meghagyunk, azt habzsákba tesszük, és habrózsákkal díszítjük. A közepére csokit reszelünk.

Ezt is szeretjük