Indiai csirketekercs

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Indiai csirketekercs

Hozzávalók 4 személyre:

Páchoz

  • 35 - 40 dkg csirkemell
  • 1 ek garam masala
  • 1 tk só
  • 1 kk cayenne bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb citrom leve

Szósz

  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek garam masala
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk só
  • 1 doboz hámozott paradicsom
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek vaj
  • olívaolaj
  • 2 cs friss leveles tészta
  • 1 tojás - a kenéshez, a tekeréshez
Recept idők

Elkészítés:

1. A csirkemellet felkockázzuk, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a fűszereket és a citrom levét, az egészet összeforgatjuk, majd állni hagyjuk kb 1 órán át (de még jobb ha egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.) Majd felhevített serpenyőben jól átpirítjuk.

2. A szószhoz kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és pár percig pirítjuk, ezután hozzáöntjük a paradicsomot és a pürét, sózzuk és kb. 10 percig főzzük, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Végül hozzáöntjük a tejszínt és az egészet összeforraljuk, majd belekeverjük a vajat. A fele szósszal összeforgatjuk a húst, a maradékot félretesszük mártogatni.

3. A leveles tésztát 6-6 egyforma kockákra vágjuk, mindegyik tésztára teszünk a húsból, és a képen látható módon becsomagoljuk. A széleket a feltekerés előtt lekenjük tojással és forró, bő olajban kisütjük a tekercseket.

1
2
Ezt is szeretjük