Pulykanyakleves

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Frizurakészítés spéci eszközökkel: letesztelte a blogger, mit tudnak a koreai hajbigyók »

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pulykanyakleves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg pulykanyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 darabka zellergumó
  • néhány kelkáposztalevél
  • 1 db zöldpaprika
  • szemes bors
  • szerecsendió reszelve
  • vegeta
  • kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A nyakat alaposan átmossuk, hideg vízben feltesszük főni, ha felforr, lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a sót, a borsot, a hagymákat, a zöldségeket, és lassan gyöngyözve készre főzzük. Kb. 2 óra. A levest szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel illetve a húst külön kínáljuk, külön sós vízben főzzünk ki hozzá tésztát vagy daragaluskát. (Így ha van maradék alaplé, hűtőben tárolva másnapra sem romlik meg). Forrón tálaljuk!

Ezt is szeretjük