Tiramisu

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A nagymamakardigán az ősz kulcsdarabja: árakkal mutatjuk, honnan szerezheted a legnőiesebb kreációkat »

Pár nap alatt segít megszüntetni a kiálló hasat: detox smoothie ananásszal »

A kockás még mindig sikkes viselet: elképesztően nőies lesz az összhatás, ha így viseled »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tiramisu

Hozzávalók 4 személyre:

Piskóta

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • csipet só

Krém

  • 2 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • _Továbbá_
  • 2 dl presszókávé
  • 50 ml rum
  • 5 dkg étcsokoládé
  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 °C - ra, a gáztepsit kibéleljük sütőpapírral. A tojást kétfelé választjuk, a fehérjét a sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd elverjük a tojássárgákkal. A lisztet a masszához szitáljuk, óvatosan összeforgatjuk, és a tepsibe simítjuk. Tűpróbáig sütjük. Ha a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és 3 részre vágjuk.

A krémhez a tojást és a cukrot vízgőz felett csípősre (60 °C - ra ) kevergetjük, majd átöntjük a robotgép üstjébe és addig habosítjuk, amíg a massza teljesen kihűl.

A tejszínt habbá verjük, majd összeforgatjuk a krémsajttal, a tojáshabbal és a krémet háromfelé osztjuk.

Rétegezés: egy püspökkenyér formát (kb. 30 x 11 cm ) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a szélei túllógjanak a formából, az aljára kenjük az első rész krémet, ráfektetjük az egyik piskótalapot, és meglocsoljuk a rumos kávé keverékével. Rákenjük a második rész krémet, megszórjuk apróra vágott csokoládéval, majd kakaóporral. Ráborítjuk a piskótalapot, meglocsoljuk a rumos kávéval és rákenjük a maradék krémet, megszórunk kakaóporral, majd ráfektetjük az utolsó piskótalapot. Végül meglocsoljuk a megmaradt rumos kávéval, a fólia széleit a piskótára hajtjuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

A desszertet kiborítjuk a formából, eltávolítjuk róla a fóliát és a tetejét meghintjük kakaóporral.

Ezt is szeretjük