Fűszeres, rozés, szilvaszószos torta

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fűszeres, rozés, szilvaszószos torta

Hozzávalók 4 személyre:

Alap

  • 25 dkg zabkeksz
  • 15 dkg olvasztott vaj

Szilvaszósz

  • fél kg magozott szilva
  • 3 ek cukor
  • kb. 1,5 dl félédes rozé
  • őrölt fahéj
  • szerecsendió

Krém

  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • fél tasak zselatin fix

Díszítés

  • 3 dl tejszín
  • szilvaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet törjük össze, és keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy kapcsos tortaforma ( 21 cm ) aljába egyenletesen nyomkodjuk bele, majd tegyük hűtőbe.

A cukrot karamellizáljuk meg, öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá szilvadarabokat és főzzük sűrűre.

Készítsük el a pudingot. A szilvaszószból tegyünk félre egy keveset, a többit pedig keverjük el a pudinggal, hagyjuk kihűlni. Végül keverjük bele a zselatin fixet is, majd simítsuk el a kekszes alapon.
Díszítsük felvert tejszínnel és szilvaszósszal.

Ezt is szeretjük