Fűszeres, rozés, szilvaszószos torta
Fűszeres, rozés, szilvaszószos torta
Hozzávalók 4 személyre
Alap
- 25 dkg zabkeksz
- 15 dkg olvasztott vaj
Szilvaszósz
- fél kg magozott szilva
- 3 ek cukor
- kb. 1,5 dl félédes rozé
- őrölt fahéj
- szerecsendió
Krém
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- fél tasak zselatin fix
Díszítés
- 3 dl tejszín
- szilvaszósz
Elkészítés:
A kekszet törjük össze, és keverjük össze az olvasztott vajjal. Egy kapcsos tortaforma ( 21 cm ) aljába egyenletesen nyomkodjuk bele, majd tegyük hűtőbe.
A cukrot karamellizáljuk meg, öntsük hozzá a bort, adjuk hozzá szilvadarabokat és főzzük sűrűre.
Készítsük el a pudingot. A szilvaszószból tegyünk félre egy keveset, a többit pedig keverjük el a pudinggal, hagyjuk kihűlni. Végül keverjük bele a zselatin fixet is, majd simítsuk el a kekszes alapon.
Díszítsük felvert tejszínnel és szilvaszósszal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept