Almás-diós palacsinta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás-diós palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

A palacsintához

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg finom őrlésű tönkölyliszt
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 5 dl tej
  • 4-5 dl szódavíz
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 dl olaj
  • _A töltelékhez_
  • 6 db közepes alma
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 0,5 dl almapálinka

A karamellhez

  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet, folyamatosan kevergetve, sima palacsintatésztává keverjük. Mikor ezzel készen vagyunk, a tésztát fél órát pihentetjük. Addig elkészítjük az almás tölteléket.

Az almákat megtisztítjuk, negyedeljük, és kisebb szeletekre vágjuk. A vajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát, a cukrot és a pálinkát. Mikor az alma megpárolódott, hozzáadjuk a fahéjat és jól összekeverjük.

A tésztát a pihentetés után pici olajjal kikent palacsintasütőben egymás után kisütjük.

A karamellhez a cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat, és jól egyneművé keverve, hozzáadjuk a tejet. Addig forraljuk, míg teljesen sima lesz. Tálaláshoz kissé felmelegítjük, míg újra folyóssá válik.

A palacsintákra szórunk egy kanálnyi darált diót, ráteszünk egy kanálnyi párolt almát, elsimítjuk és négybe hajtva a tányérra tesszük. Megszórjuk egy kevés porcukorral és megcsorgatjuk ízlés szerint a karamellel.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük