Kolbászos pogácsa

Kolbászos pogácsa

Hozzávalók 6 személyre

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • fél ek só
  • 1 tk cukor
  • 4 ek tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk bors
  • kb. 2 - 2, 5 dl langyos tej

Töltelék

  • 15 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg puha vaj
  • Továbbá : - 1 tojás - a kenéshez - köménymag - a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel. Felfuttatjuk.

A lisztet összevegyítjük a sóval, a fűszerekkel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejföllel elhabart tojást és a langyos tejjel alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A kolbászról lehúzzuk a héját, ledaráljuk és összekeverjük a vajjal.

A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kolbászos vajjal, és 3x hajtogatjuk, 20 perces pihentetési közökkel.

A tésztát 2 cm - es vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel bevagdossuk, és egy 5 cm - es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két tenyerünk között kissé megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk köménnyel és még, kb 20 percig pihentetjük.

Előmelegített, 190 °C - os sütőben szép pirosra megsütjük.

15903941 9a0c6dec163ae2076ae6a55fa65a2bc2 wm
Ezt is szeretjük