Sütőtökkrémes, majonézes csokitorta

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Holnaptól igazi ruharitkaságok a H&M-ben: Giambattista Valli az új vendégtervező »

Emily Ratajkowski még a 80-as évek divatját is szexivé tudja tenni: őrület, milyen ruhákat visel »

Ettől leolvad a zsír: 30 perces kardió torna, ami felpörget, feszesít és erősít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sütőtökkrémes, majonézes csokitorta

Hozzávalók 4 személyre:

  • _Tészta_
  • 18 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 dl majonéz
  • 1, 5 dl meleg víz

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg sült tökpüré
  • porcukor - ízlés szerint

Díszítés

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy kapcsos tortaformát (kb. 22 cm) kivajazunk, kilisztezünk.

2. A száraz hozzávalókat összevegyítjük, hozzáöntjük a vizet, majd a majonézt és fakanállal jól összekeverjük.
A masszát a formába simítjuk, és kb. 30 - 35 percig sütjük. (Végezzünk tűpróbát.) Ha megsült rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.

3. A krémhez megsütjük a tököt, a húsát kikaparjuk, majd villával jól összetörjük.

A kihűlt tökpürét a mascarponéval és a porcukorral kézi habverővel kihabosítjuk, és a piskótára simítjuk.

4. A csokoládét az olajjal vízgőz felett összemelegítjük, és tetszés szerint bevonjuk vele a tortát.

Ezt is szeretjük