Rakott karfiol másképp
Megmaradt karfiol és brokkoli az előző főzésből, és mivel nem szeretek pazarolni, az alapanyagok nagy része a hűtőben volt, így kreáltam belőle egy könnyű finom ételt. Sikert arattam vele.
Rakott karfiol másképp
Hozzávalók 4 személyre
- karfiol
- brokkoli
- 500 g darált pulykahús
- besamelmártás
- kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- sajt
- tejföl
- fűszerek
Elkészítés:
Leforrázzuk a brokkolit és a karfiolt, hagyjuk kihűlni, a darált húst olajon a hagymával és fokhagymával együtt fehéredésig hevítjük, majd hűlni hagyjuk. Befűszerezzük, kakukkfűvel, sóval, kevés borssal, majoránnával és egy kevés rozmaringgal.
A besamelmártás készítése: vajat hevítünk, és 2 kanál lisztet teszünk rá, ha összeállt, fél liter tejjel felengedjük, és alaposan kikeverjük, a reszelt sajttal felengedjük, de lehúzzuk a tűzről. Szerecsendióval is megfűszerezzük. Elkezdjük a rétegezést, besamelmártás, karfiol, hús, besamelmártás, brokkoli, hús, karfiol, besamelmártás sorrendben, a végén bőven megszórjuk sajttal, és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Tejföllel tálalhatjuk, de anélkül is finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept