no

Rakott karfiol másképp

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Megmaradt karfiol és brokkoli az előző főzésből, és mivel nem szeretek pazarolni, az alapanyagok nagy része a hűtőben volt, így kreáltam belőle egy könnyű finom ételt. Sikert arattam vele.

Rakott karfiol másképp

Hozzávalók 4 személyre

  • karfiol
  • brokkoli
  • 500 g darált pulykahús
  • besamelmártás
  • kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • sajt
  • tejföl
  • fűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Leforrázzuk a brokkolit és a karfiolt, hagyjuk kihűlni, a darált húst olajon a hagymával és fokhagymával együtt fehéredésig hevítjük, majd hűlni hagyjuk. Befűszerezzük, kakukkfűvel, sóval, kevés borssal, majoránnával és egy kevés rozmaringgal.

A besamelmártás készítése: vajat hevítünk, és 2 kanál lisztet teszünk rá, ha összeállt, fél liter tejjel felengedjük, és alaposan kikeverjük, a reszelt sajttal felengedjük, de lehúzzuk a tűzről. Szerecsendióval is megfűszerezzük. Elkezdjük a rétegezést, besamelmártás, karfiol, hús, besamelmártás, brokkoli, hús, karfiol, besamelmártás sorrendben, a végén bőven megszórjuk sajttal, és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Tejföllel tálalhatjuk, de anélkül is finom.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük