Rakott karfiol másképp

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Megmaradt karfiol és brokkoli az előző főzésből, és mivel nem szeretek pazarolni, az alapanyagok nagy része a hűtőben volt, így kreáltam belőle egy könnyű finom ételt. Sikert arattam vele.

Hozzávalók 4 személyre:

  • karfiol
  • brokkoli
  • 500 g darált pulykahús
  • besamelmártás
  • kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • sajt
  • tejföl
  • fűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Leforrázzuk a brokkolit és a karfiolt, hagyjuk kihűlni, a darált húst olajon a hagymával és fokhagymával együtt fehéredésig hevítjük, majd hűlni hagyjuk. Befűszerezzük, kakukkfűvel, sóval, kevés borssal, majoránnával és egy kevés rozmaringgal.

A besamelmártás készítése: vajat hevítünk, és 2 kanál lisztet teszünk rá, ha összeállt, fél liter tejjel felengedjük, és alaposan kikeverjük, a reszelt sajttal felengedjük, de lehúzzuk a tűzről. Szerecsendióval is megfűszerezzük. Elkezdjük a rétegezést, besamelmártás, karfiol, hús, besamelmártás, brokkoli, hús, karfiol, besamelmártás sorrendben, a végén bőven megszórjuk sajttal, és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Tejföllel tálalhatjuk, de anélkül is finom.

Ezt is szeretjük