Rakott karfiol másképp

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Bárhová belép, mindenki őrá figyel: George Clooney feleségét többet fotózzák, mint a sármos színészt »

Ezt idd reggelente, és beindul a fogyás: zsírégető turmix, ami csúcsra pörgeti az anyagcserét »

Ultranőies nyári frizurák selyemkendővel: ha így kötöd a hajadba, feldobja az öltözéked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Megmaradt karfiol és brokkoli az előző főzésből, és mivel nem szeretek pazarolni, az alapanyagok nagy része a hűtőben volt, így kreáltam belőle egy könnyű finom ételt. Sikert arattam vele.

Rakott karfiol másképp

Hozzávalók 4 személyre:

  • karfiol
  • brokkoli
  • 500 g darált pulykahús
  • besamelmártás
  • kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • sajt
  • tejföl
  • fűszerek
Recept idők

Elkészítés:

Leforrázzuk a brokkolit és a karfiolt, hagyjuk kihűlni, a darált húst olajon a hagymával és fokhagymával együtt fehéredésig hevítjük, majd hűlni hagyjuk. Befűszerezzük, kakukkfűvel, sóval, kevés borssal, majoránnával és egy kevés rozmaringgal.

A besamelmártás készítése: vajat hevítünk, és 2 kanál lisztet teszünk rá, ha összeállt, fél liter tejjel felengedjük, és alaposan kikeverjük, a reszelt sajttal felengedjük, de lehúzzuk a tűzről. Szerecsendióval is megfűszerezzük. Elkezdjük a rétegezést, besamelmártás, karfiol, hús, besamelmártás, brokkoli, hús, karfiol, besamelmártás sorrendben, a végén bőven megszórjuk sajttal, és 180 fokon 35-40 percig sütjük. Tejföllel tálalhatjuk, de anélkül is finom.

Ezt is szeretjük