Bundában sült töltött húspogácsa
Ízletes és igen laktató ez a húspogácsa. Köret már nem is nagyon hiányzik mellé, salátával vagy egy kis mártogatóssal bőven jóllakhat vele az ember.
Bundában sült töltött húspogácsa
Hozzávalók 4 személyre
- _Húspogácsa_
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 ázott, szikkadt zsömle
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
- bors
- őrölt koriander
- 1 csokor aprított petrezselyem
Töltelék
- 2 főtt tojás
- 8-10 dkg reszelt sajt
- 1 ek lágy vaj
- só
- bors
Bundához
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 5 ek liszt
- ásványvíz
- só
Elkészítés:
A húspogácsához tegyük egy tálba a húst, a zsömlét, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, adjuk hozzá a petrezselymet és ízesítsük a fűszerekkel. Alaposan keverjük össze, ha szükséges adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.
A tojást késes aprítóval aprítsuk össze, és keverjük össze a sajttal, a vajjal és ízesítsük sóval, borssal.
Vegyünk a tenyerünkbe kb. 60-70 g húsmasszát, lapítsuk szét, és tegyünk a közepébe 1 teáskanállal a tojásos masszából. Csomagoljuk össze, és kissé lapítsuk el. Ha elkészültek a pogácsák, tegyük őket 1 órára a hűtőszekrénybe.
A bundához keverjük simára a tojást, a tejet és a lisztet, majd öntsünk hozzá annyi ásványvizet, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Végül ízesítsük sóval.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, a húspogácsákat mártsuk a masszába, és süssük mindkét oldalukat szép pirosra.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept