Bundában sült töltött húspogácsa

Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

beauty and style

A pótszemöldök az év találmánya: teljesen őrült vagy zseniális? »

8 kivétel, amikor a mély dekoltázs cseppet sem közönséges »

Így még nem láthattad Palvin Barbit: tehenészlánynak öltözve sétált Párizsban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ízletes és igen laktató ez a húspogácsa. Köret már nem is nagyon hiányzik mellé, salátával vagy egy kis mártogatóssal bőven jóllakhat vele az ember.

Hozzávalók 4 személyre:

  • _Húspogácsa_
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 ázott, szikkadt zsömle
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • bors
  • őrölt koriander
  • 1 csokor aprított petrezselyem

Töltelék

  • 2 főtt tojás
  • 8-10 dkg reszelt sajt
  • 1 ek lágy vaj
  • bors

Bundához

  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 5 ek liszt
  • ásványvíz
Recept idők

Elkészítés:

A húspogácsához tegyük egy tálba a húst, a zsömlét, a reszelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, adjuk hozzá a petrezselymet és ízesítsük a fűszerekkel. Alaposan keverjük össze, ha szükséges adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát.

A tojást késes aprítóval aprítsuk össze, és keverjük össze a sajttal, a vajjal és ízesítsük sóval, borssal.
Vegyünk a tenyerünkbe kb. 60-70 g húsmasszát, lapítsuk szét, és tegyünk a közepébe 1 teáskanállal a tojásos masszából. Csomagoljuk össze, és kissé lapítsuk el. Ha elkészültek a pogácsák, tegyük őket 1 órára a hűtőszekrénybe.

A bundához keverjük simára a tojást, a tejet és a lisztet, majd öntsünk hozzá annyi ásványvizet, hogy tejföl sűrűségű masszát kapjunk. Végül ízesítsük sóval.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, a húspogácsákat mártsuk a masszába, és süssük mindkét oldalukat szép pirosra.

Ezt is szeretjük