Gesztenyés rétes

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Divattippek testalkat szerint: ezeket az elveket kövesd, és mindenki a nőt látja meg benned »

Kim Basinger 22 éves lánya tiszta anyja: épp csak merészebben öltözködik »

Mamafarmer nőiesen: ilyen szexi tud lenni nyáron »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pár évvel ezelőtt Vas megyében éltem. A terület híres a gesztenyéseiről. Volt anyósom készítette el. Már akkor is furcsa volt nekem, hogy nem sütőben sült, hanem főtt rétest készített.

Hozzávalók 2 személyre:

  • só - egy csipettel,
  • 1 egész tojás
  • 50 dk szitált rétesliszt
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 dl langyos víz

A töltelékhez

  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 evőkanál rum vagy aroma
  • 15 dkg piskótamorzsa
  • egy késhegynyi őrölt fahéj
  • 3 db egész tojás
  • 15 dkg mazsola vagy friss szőlő
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 50 dkg áttört, főtt gesztenye
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az összetevőket összegyúrom, lágy tésztát kell kapni. Cipót formázva, a tetejét olajjal megkenve, pihentetem fél órát. A töltelékhez közben előkészülök, a főtt gesztenyét áttöröm, a vajat a cukorral habosra, könnyűre keverem, és apránként hozzáadom a tojásokat, tejfölt, a mazsolát, a piskótamorzsát, a fahéjat, a cukrot, a rumot, a gesztenyemasszát, majd simára keverem. A pihentetett tésztát kinyújtom vékonyra, a tölteléket eloszlatom rajta. Feltekerem, a tetejét vajjal megkenem. Alufóliába csomagolom, és a legmeglepőbb, hogy nem sütőbe teszem, hanem forrásban lévő vízbe, és 30-35 percig főzöm
körülbelül 35 percig!!! Amikor az idő letelt, kiveszem, kibontom, és ízlés szerint fahéjas kristálycukorral meghintem. Vaníliás fagylalttal kínálom.

Ezt is szeretjük