Fehérboros almás béles

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almás sütemények nagyon olcsók, és a családom nagyon szereti. Puhák és szaftosak.

Fehérboros almás béles

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 20 dkg vaj

Töltelék

  • 1 kg pucolt alma
  • 1 dl félédes fehérbor
  • 1 citrom leve
  • kb. 3 - 4 ek cukor (ízlés szerint az alma édességétől függően)
  • 2 tk fahéj
  • 2 ek mazsola
  • kekszmorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral majd összemorzsoljuk a túróval és a vajjal. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Az almát apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal és a citrom levével, hozzáöntjük a fehérbort majd addig pároljuk, amíg az összes levét elveszíti. Hozzákeverjük a mazsolát és félretesszük hűlni.

A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét belesimítjuk egy kivajazott, kilisztezett ( kb 20 x 30 cm ) tepsibe. Villával megszurkáljuk, és megszórjuk 2 ek kekszmorzsával, rásimítjuk a párolt almát, szintén megszórjuk 2 ek morzsával és befedjük a megmaradt tésztával. A tetejét villával megszurkáljuk, és 180 °C - os sütőben addig sütjük, amíg egy kis színt kap a tészta.

Ezt is szeretjük