Fehérboros almás béles

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Almás sütemények nagyon olcsók, és a családom nagyon szereti. Puhák és szaftosak.

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 20 dkg vaj

Töltelék

  • 1 kg pucolt alma
  • 1 dl félédes fehérbor
  • 1 citrom leve
  • kb. 3 - 4 ek cukor (ízlés szerint az alma édességétől függően)
  • 2 tk fahéj
  • 2 ek mazsola
  • kekszmorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral majd összemorzsoljuk a túróval és a vajjal. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Az almát apró kockákra vágjuk, összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal és a citrom levével, hozzáöntjük a fehérbort majd addig pároljuk, amíg az összes levét elveszíti. Hozzákeverjük a mazsolát és félretesszük hűlni.

A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét belesimítjuk egy kivajazott, kilisztezett ( kb 20 x 30 cm ) tepsibe. Villával megszurkáljuk, és megszórjuk 2 ek kekszmorzsával, rásimítjuk a párolt almát, szintén megszórjuk 2 ek morzsával és befedjük a megmaradt tésztával. A tetejét villával megszurkáljuk, és 180 °C - os sütőben addig sütjük, amíg egy kis színt kap a tészta.

Blog.hu ajánló