Sütőtökös, fahéjas csiga

Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

beauty and style

Porcelánarcot photoshopoltak Claudia Schiffernek: 20 évet leretusáltak róla »

Az ősz legdivatosabb kiegészítője: így viseld tízféleképpen az óriási sálat »

Ennyire a testvérek sem hasonlítanak: Denise Richards hasonmása egy szupermodell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szeretjük a sütőtököt, ezért krémbe, tésztába keverve, de csak úgy megsütve is imádjuk.

Hozzávalók 6 személyre:

  • _Tészta_
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg rozsliszt
  • 20 dkg sült tökpüré
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 1/2 tk só
  • 1 tojássárga
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • kb. 2 , 5 dl langyos tej

Töltelék

  • 10 dkg puha vaj
  • 3 tk fahéj
  • 6 ek barnacukor + a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros ( 1 tk porcukor ) tejben felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, hozzáadjuk a tökpürét, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt és a robotgéppel elkezdjük dagasztani. A tejet adagolva öntjük a tésztához - amennyit felvesz a liszt - nehogy túl lágy tésztát kapjunk, mert a tökpüré is nedves.

Ha a tésztát kidagasztottuk, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd kétfelé osztjuk. A tésztagombócból kb. 30 x 40 cm - es nagyságú lapot nyújtunk, megkenjük a vaj és a fahéj keverékének a felével, megszórjuk 3 ek cukorral, feltekerjük és kb 2 , 5 cm - es szeletekre vagdossuk. Így járunk el a másik adag tésztával is.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 35 - 40 percig kelesztjük. Sütés előtt még megszórjuk a tetejüket barnacukorral, és 180 °C - os sütőben pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük