Krémesen lágy sajtos tészta

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

Ezt a nadrágot többé ne vedd fel, ha hét ágra süt a nap: csúnya vége lehet! »

Cindy Crawford közös fotón a lányával: simán a nővérének néznénk, Photoshop nélkül is »

Így trükközz az egyrészes fürdőruhával: fazonok testalkat szerint, árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tegnap valami ínycsiklandó tésztát kívántam, ami nagyon szószos, nagyon krémes és nagyon lágy… így született meg, ennek a "triplán nagyon" tésztának a receptje.
A hús ezúttal a hűtőben maradt, nem volt rá szükség, így is szuper finom és szuper #egyszerűenfinomatgm ez a recept. Nem a szokásos, húsos, tejszínes pasta, hanem nagyon krémes nagyon natúr ízű… és a provence fűszerkeveréktől egészen mennyei íze van… persze aki szeretne bele húst, tegyen, illetve tudom, hogy egyes férfiaknak az étel nem étel hús nélkül, de anélkül is tökéletes vacsora, egy pohár finom borocskával, a naplementében… egészen romantikus hangulatot tudunk teremteni… már ha szeretnénk…én szerettem…
… és akkor jöjjön a recept, na meg persze a videó, hogy Ti is szeressétek.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg gm száraztészta
  • 12 dkg lm vaj
  • 15 dkg lm natúr krémsajt (nem sajtkrém!)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • 3 dl lm tejszín
  • 3 ek reszelt pecorino sajt
  • 1 tk provencei fűszerkeverék
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt tarkabors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzöm a csomagoláson található utasítás szerint.
Egy serpenyőbe beleteszem a vajat, a krémsajtot, a tejszínt, és takarék lángon elkezdem melegíteni, közben folyamatosan keverem, hogy ne égjen le.
Amikor már krémes, egynemű az állaga, hozzáadom a petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és folyamatos kevergetés mellett összeforralom.
Ha elkészült a szósz, a tésztára öntöm, óvatosan összeforgatom, hogy mindenhova jusson belőle, majd forrón, aprított petrezselyemzölddel megszórva, azonnal tálalom.
Jó étvágyat kívánok!

Ezt is szeretjük