Töltött paprika sütőben

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

Így lehet gyönyörű egy telt nő fehérneműben - Különleges fotók »

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött paprika nálam nagy kedvenc, már gyerek koromban is nagyon szerettem, de amióta saját magam főzök, igen csak favorit. Mostanság rendszeresen készítem sütőben, nekem így, valamiért sokkal finomabb, és most volt benne még egy kis kedvesség saját magam irányába, mert ezúttal nem rizzsel készült, hanem hajdinával.
Gyerekkoromban a nagyi gyakran készítette gerslivel – vagy árpagyönggyel kinek, hogy tetszik – a töltött paprikát és a töltött káposztát is, ami nekem személy szerint nagyon nagy kedvenc volt, de ugye az a glutén miatt, nálam kilőve… így amikor először készült hajdinából, nagy volt a boldogság, hogy ez megtévesztésig, hasonlít… vagy az is lehet, hogy nem, de nekem bejön!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 csészényi hajdina
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 szép nagy tv paprika
  • 5 dl házi paradicsompüré
  • 3 dl víz
  • 2 ek gm kukoricakeményítő
  • ízlés szerint sò
  • frissen őrölt tarkabors
Recept idők

Elkészítés:

A hajdinát bő vízben odateszem főni, és forrástól számított kb. 30 perc alatt készre főzöm.
A szalonnát kockára vágom, zsírjára sütöm, majd hozzáadom az apró kockára vágott vöröshagymát, megdinsztelem, és ha kész, leveszem a tűzhelyről és hagyom hűlni.

A paprikákat alaposan megmosom, kicsumázom. Ha a szalonnás hagyma kihűlt, hozzáadom a hajdinát, a darált húst, sózom, borsozom, majd a paprikákba töltöm.
A megtöltött paprikákat, tűzálló tálba sorakoztatom, felöntöm a vízzel hígított paradicsompürével, és 200 fokra előmelegített sütőben, lefedve, légkeveréses fokozaton kb. 1,5 óra alatt készre főzöm.
Ha elkészült, kiszedem a paprikákat, a keményítőt 0,5 dl hideg vízben feloldom, besűrítem vele a paradicsomszószt és a paprikákat, ezzel meglocsolva, tejföllel kínálom.

Blog.hu ajánló