Szaftos sült kolbász hagymával és krumplipürével

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Zöld teás testápoló habot teszteltünk: ez lett a nyári kedvencünk »

Ezt fogjuk viselni idén a vízparton, és nem a fürdőrucira gondolunk: nőies divattippek nyárra »

Meghan Markle az ő ruhájában ment férjhez: mesés kreációk a Givenchy vezető tervezőjétől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 db debreceni
  • 4-5 db lilahagyma
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 tk Worcestershire-szósz
  • 2 tk erős paprikakrém
  • só (ízlés szerint)
  • 2 dl étolaj
  • 2 tk liszt
  • 1 dl erőleves
  • 1 mk csípős paprikakrém
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel.

Az olajat keverjük össze a szójaszósszal, a Worcestershire- szósszal, az erős paprikakrémmel, és ízlés szerint sóval, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és hagyjuk 10-15 percig állni.

Egy tepsi közepébe helyezzük egymás mellé a kolbászokat, majd villával pár helyen szurkáljuk meg. Ezután tegyük köré a bepácolt hagymát, és öntsük rá a fűszeres olajat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt süssük szép pirosra.(Sütés közben egyszer forgassuk át a kolbászokat, hogy mindenhol szép pirosra süljenek.)

Amikor a kolbász és a hagyma készre sült, akkor vegyünk ki a zsiradékból 4-5 evőkanálnyit, majd tálalásig tartsuk melegen.

A zsiradékot hevítsük fel, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel az erőlevessel, adjuk hozzá a paprikakrémet, majd keverjük simára. Állandó keverés mellett, kissé sűrítsük be.

Közben készítsünk krumplipürét, vagy ízlés szerinti köretet.

Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét tányérra, helyezzük rá a pirosra sült kolbászt, és a lilahagymát, majd locsoljuk meg az enyhén csípős szafttal, és úgy kínáljuk.

Ezt is szeretjük