Szaftos sült kolbász hagymával és krumplipürével

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szaftos sült kolbász hagymával és krumplipürével

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 db debreceni
  • 4-5 db lilahagyma
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 tk Worcestershire-szósz
  • 2 tk erős paprikakrém
  • só (ízlés szerint)
  • 2 dl étolaj
  • 2 tk liszt
  • 1 dl erőleves
  • 1 mk csípős paprikakrém
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel.

Az olajat keverjük össze a szójaszósszal, a Worcestershire- szósszal, az erős paprikakrémmel, és ízlés szerint sóval, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és hagyjuk 10-15 percig állni.

Egy tepsi közepébe helyezzük egymás mellé a kolbászokat, majd villával pár helyen szurkáljuk meg. Ezután tegyük köré a bepácolt hagymát, és öntsük rá a fűszeres olajat.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt süssük szép pirosra.(Sütés közben egyszer forgassuk át a kolbászokat, hogy mindenhol szép pirosra süljenek.)

Amikor a kolbász és a hagyma készre sült, akkor vegyünk ki a zsiradékból 4-5 evőkanálnyit, majd tálalásig tartsuk melegen.

A zsiradékot hevítsük fel, majd szórjuk meg a liszttel, és kevergetve pirítsuk pár pillanatig. Ezután öntsük fel az erőlevessel, adjuk hozzá a paprikakrémet, majd keverjük simára. Állandó keverés mellett, kissé sűrítsük be.

Közben készítsünk krumplipürét, vagy ízlés szerinti köretet.

Tálaláskor kanalazzuk a krumplipürét tányérra, helyezzük rá a pirosra sült kolbászt, és a lilahagymát, majd locsoljuk meg az enyhén csípős szafttal, és úgy kínáljuk.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük