Fehércsokis-mogyorós piskótatekercs

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

Elképesztően nőies balerinacipők, olcsótól a drágáig: a legdivatosabb fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 3 db tojás (közepes)
  • 7 dkg porcukor
  • 3 dkg darált mogyoró
  • 5 dkg liszt
  • csipet só

Töltelék hozzávalói

  • 20 dkg fehércsoki
  • 10 dkg darált mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni.

Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a porcukrot, és 1-2 perc múlva a tojások sárgáját is, majd addig keverjük, míg szépen kifehéredik a massza. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált mogyorót, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletes vékonyan kenjük rá a masszát. (Én egy 35x33 cm-es tepsin sütöttem.)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 150 fokon, 8 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a tésztát fordítsuk rá egy enyhén lisztezett sütőpapírra, majd a felső papírt óvatosan húzzuk le róla. Ezután az alsó sütőpapírral együtt tekerjük fel úgy, mint a bejglit, majd feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni. (Többször tekerjük ki-be még melegen.)

A csokoládét gőzfürdő fölött, kevergetve olvasszuk fel.

A tésztát tekerjük ki, majd kenjük meg az olvasztott csokoládéval. Ezután szórjuk meg a darált mogyoróval, majd szorosan tekerjük fel.

Hagyjuk állni, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen, és szépen tudjuk majd felszeletelni.

Tálalás előtt a piskótát vékonyan szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Nagyon jól illik pl. gyümölcslevesekhez is.

Ezt is szeretjük