Hamis csorba

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

A kockásnál is menőbb lesz ez a minta: szivárványcsíkokat látunk majd mindenhol »

Penélope Cruz megállította az időt: 44 évesen a régi formáját hozza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez tartalmas leves, ahogy nagymamám mondaná “megáll benne a kanál”, szóval lehet több vizet is tenni bele.
Finom egészséges, bátran ajánlom cukorbetegeknek is.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 4 db sárgarépa
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 15 dkg zöldbab
  • 1 szelet káposzta (kb. 15-20 dkg)
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 db tojás
  • lestyán
  • petrezselyemzöld
  • 3 db paradicsom (kb. 40 dkg)
  • 1 db paprika
  • 1 ek. aprószemű zabpehely (vagy zabliszt)
  • 2 ek finomliszt
  • 2 ek reszelt cukkini (zsenge cukkini)
  • bors
  • késhegynyi kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk,feldaraboljuk.
Egy evőkanál olajon megdinszteljük a felkarikázott sárgarépát, petrezselymet, zellert, majd rátesszük a kurkumát, sót, felszeletelt káposztát, jól összeforgatjuk, és felengedjük vízzel. Kb. 1,5 liter vizet adtam hozzá.

Kis lángon elkezdjük főzni, beletesszük a zöldbabot. Ízesítjük sóval, borssal, adunk hozzá egy egész fej hagymát, 3-4 szál lestyánt, zöld petrezselymet, paprikaszeletet és a felszelelt paradicsomot.(Aki nem szereti a paradicsom héját, hámozza le.)
Ameddig fő, elkészítjük a galuskát: lereszeljük a cukkinit, sózzuk, egy kicsit kinyomjuk belőle a nedvességet, összesen két evőkanálnyi héjas cukkinim volt, majd hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet, a lisztet, csomómentesre kavarjuk. Ha szükséges, lehet adni egy kis vizet,de nekem a cukkini engedett ki annyi nedvességet, hogy nem kellett. Nokedliszaggatóval a levesbe szaggatjuk. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére, egy-két percig még főzzük, utána lezárjuk a lángot. Meghintjük gazdagon apróra vágott petrezselyem- és lestyánzölddel.
Tovább savanyítható esetleg korpaciberével vagy savanyú káposztalével, esetleg citrommal.

1
2
Ezt is szeretjük