Kakaós piskótatekercs meggyes krémmel

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

Így lehet gyönyörű egy telt nő fehérneműben - Különleges fotók »

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók a tésztához

  • 12,5 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 db tojás (közepes)
  • 12 dkg liszt
  • 1 dkg holland kakaó (1 púpozott ek)
  • 2 ek forró víz

Meggyes-mascarponekrém hozzávalói

  • 20 dkg magozott meggy (v. meggybefőtt)
  • 40 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük tálba, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverjük jó habosra. Majd csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük 1-2 percig. A lisztet keverjük össze a kakaóval, és szitáljuk habhoz, majd óvatosan forgassuk össze. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egyenletesen kenjük rá a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. Egy nagyobb sütőpapírt enyhén szórjunk meg liszttel, és a sütőből kivett tésztát, rögtön fordítsuk rá, majd húzzuk le róla a sütőpapírt, és nedves konyharuhával takarjuk le. (A konyharuha éppen csak nedves legyen.) Amikor a tészta már éppen csak langyos, vegyük le a konyharuhát, és a sütőpapírral együtt tekerjük fel, és hagyjuk kihűlni.

A meggyet érdemes már előző nap kimagozni, majd 1-2 ek kristálycukorral megszórni, hogy ne legyen majd savanyú a süteménybe. Mielőtt a süteménybe tennénk, alaposan csepegtessük le. (Ízlés szerint meggybefőttel is készíthetjük.) A mascarponét keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. A Hulalát verjük kemény habbá, majd apránként keverjük a mascarponekrémhez. A kihűlt piskótát tekerjük ki, vékonyan kenjük meg a krémmel, szórjuk meg az alaposan lecsepegtetett meggyel. Ezután a maradék krém felét kenjük rá, és tekerjük fel, majd a maradék krémmel vonjuk be. Ezután reszeljünk rá csokoládét, és díszítsük meggyszemekkel. Tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.

1
2
Blog.hu ajánló