Mille-feuille áfonyás krémmel

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lapokat megsüthetjük már előző nap, majd hűvös helyen, pl. konyharuhával letakarva tároljuk, így finom ropogós marad. A krémet is elkészíthetjük már előre, majd a hűtőben tároljuk felhasználásig.

Hozzávalók 6 személyre:

  • (36 db laphoz)
  • 2 cs előnyújtott leveles tészta

Áfonyás krém hozzávalói

  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 db tojássárga
  • 1 ek étkezési keményítő (púpozott)
  • 5 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd vágjuk fel 18 egyforma méretű téglalappá. (A másik tésztával is így járjunk majd el.) Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a feldarabolt tésztát. Ezután fedjük le egy sütőpapírral, majd helyezzünk rá egy tepsit, hogy sütés közben a tészta ne tudjon megemelkedni. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon, süssük 20-25 perc alatt aranybarnára a tésztát. (Én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve vegyük le a tepsit, és a sütőpapírt a megsült tésztáról, majd hűtsük ki egészen.

A tojássárgákat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az étkezési keményítővel, majd apránként keverjünk hozzá 3 dl előzőleg megmelegített Hulalát (v. habtejszínt). Ezután gőzfürdő fölött, robotgéppel addig keverjük, még besűrűsödik, majd vegyük le a gőzről, és hagyjuk kihűlni. Az áfonyából tegyünk félre pár szemet a díszítéshez, majd a maradékot villával kicsit nyomkodjuk össze. Ezután a krémhez reszeljük hozzá a citromhéjat, adjuk hozzá a mascarponét, és a villával összenyomkodott áfonyát, keverjük simára, majd tegyük be a hűtőbe, hogy a krém kellően lehűljön. A maradék 2 dl Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a hűtőből kivett krémmel.

A ropogósra sült tésztalapokat közvetlenül tálalás előtt kenjük meg a krémmel, majd rögtön kínáljuk.

1
2
Ezt is szeretjük