Tormás tojáskrém
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
A tojás nálunk reggelire alapvető alapanyag. Sülve, főve, mindenhogy szeretjük. Ma reggel viszont úgy voltam vele, hogy lecseréljük a rántottát kicsit, és mondjuk nem is volt otthon csak két tojás, szóval vészhelyzet volt, így maradt a tojáskrém.
A szokásos receptet viszont megbolondítottam egy kis tormával, így már rögtön pikánsabb volt a dolog. Nem gondolom, hogy feltaláltam azt a bizonyos viaszt, de nagyon finom lett ez a krém, ezért jó szívvel ajánlom mindenkinek. Nagyon egyszerű elkészíteni, és legyen az reggeli, vacsora, vagy egy jó kis előétel, biztos sikerünk lesz.
Tormás tojáskrém
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 kemény főt tojás (a víz forrásától számított 10 percet főzöm a tojásokat)
- 1 ek majonéz
- 1 tk magos dijoni mustár
- 1 tk krémes dijoni mustár
- 2 tk csemege reszelt torma (aki szereti, használhat erőset)
- 2 ek aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A tojást villával apróra töröm, hozzáadom a a majonézt, a mustárokat, a tormát, a fűszereket, alaposan elkeverem, majd mehet bele a petrezselyemzöld, azzal is összekeverem és pirítóssal, ízlés szerint szalámival, friss zöldségekkel kínálom. Aki szereti, nyugodtan össze is turmixolhatja, de én ezt a darabosabb változatot sokkal jobban szeretem.
Jó étvágyat kívánok!



Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept