Baklava muffin
Baklava muffin
Hozzávalók 12 személyre
- 20 dkg liszt
- 2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 7,5 dkg cukor
- 8 dkg puha vaj
- 1 db tojás
- 2,5 dl joghurt
- 10 dkg dióbél + a díszítéshez
- 8-10 dkg méz + 5 dkg a tetejére
- 1 tk fahéj
Elkészítés:
10 dkg diót kisebb darabokra törünk, és száraz serpenyőben megpirítjuk. Hozzáadunk 8-10 dkg mézet, 4 dkg vajat, majd fahéjjal ízesítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
Másik tálban felverjük az 1 tojást 7 és fél deka cukorral, hozzákeverjük a 4 deka puha vajat, joghurtot.
A szárazanyagokat összekeverjük a folyékonnyal.
A muffinformákat kb. harmadáig töltjük a tésztával, rákanalazunk 1-1 kanál diós keveréket, és ismét egy adag tésztát.
Mindegyik tetejére tegyünk 1-1 szem diót. 180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 percig sütjük.
A megsült muffinok tetejére csorgassunk kissé felmelegített mézet.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept