Szezámmagos csirkemell brokkolipürével
Szezámmagos csirkemell brokkolipürével
Hozzávalók 2 személyre
Hozzávalók a szezámmagos csirkemellhez
- 50 dkg csirkemellfilé
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors
- szerecsendió
- 2-3 tk dijoni mustár
- 5 dkg szezámmag
- 2 ek olívaolaj
Brokkolipüré hozzávalói
- 50 dkg brokkoli
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb csokor koriander (v. petrezselyemzöld)
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- késhegynyi szódabikarbóna (el is hagyható)
- 1-2 ek tejföl
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk fel vékonyabb szeletekre, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, vékonyan kenjük meg mindkét oldalát mustárral, és forgassuk bele a szezámmagba.
Ezután hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól átjárják.
Egy grillserpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a csirkemellet, és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük pirosra.(A szezámmag a sütés vége felé elkezd majd pattogni.)
A brokkolirózsákat vágjuk le a szárról, majd tegyük félre.
A visszamaradt szárrészt vékonyan hámozzuk meg, daraboljuk fel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és a szódabikarbónával, majd főzzük félpuhára. Ekkor adjuk hozzá a félretett rózsákat, majd főzzük puhára. (A szódabikarbónától szép zöld marad a brokkoli, de ízlés szerint el is hagyható.)
Amikor a brokkoli puhára főtt, szűrjük le, majd adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott koriandert (v. petrezselyemzöldet), és robotgéppel keverjük simára. (A tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a püré.)
Tálaláskor helyezzük tányérra a szezámmagos csirkemell szeleteket, majd kanalazzuk mellé a brokkolipürét és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept