Mézes-mustáros karaj

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mézes-mustáros karaj

Hozzávalók 8 személyre

  • 8 szelet kicsontozott karaj
  • 2 ek. francia magos mustár
  • 3 ek. méz
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 tk. frissen őrölt bors
  • pici só
Recept idők

Elkészítés:

A mustárt, a mézet, a bort, a borsot, az olajat, a sót összekeverem kézi habverővel csomómentesen, simára. A megmosott és száraz karajszeleteket egy tiszta nylonzacskóba teszem, és beleöntöm a pácot. Jól összerázom, hogy mindenhol érje a húst. Egy mélyebb tálba teszem a zacskóval együtt, és berakom a hűtőbe egy éjszakára, de legalább 5-6 órára.
Egy magasabb falú serpenyőben 2-3 ek. olívaolajat forrósítok, a pácolt hússzeleteket beleteszem, picit elősütöm (amíg egy kis bevonata lesz), majd hozzáöntöm a páclevet. Kevés sóval meghintem, és takaréklángon 30 percig fedő alatt készre sütöm. Félidőben (15 perc) meg lehet fordítani a szeleteket.
Burgonyapürével és kefires paradicsomsalátával tálalom. Nagyon finom, ha a szafttal meglocsoljuk a burgonyapürét.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük