Mézes-mustáros karaj
Mézes-mustáros karaj
Hozzávalók 8 személyre
- 8 szelet kicsontozott karaj
- 2 ek. francia magos mustár
- 3 ek. méz
- 1 dl száraz fehérbor
- 3 ek. olívaolaj
- 1 tk. frissen őrölt bors
- pici só
Elkészítés:
A mustárt, a mézet, a bort, a borsot, az olajat, a sót összekeverem kézi habverővel csomómentesen, simára. A megmosott és száraz karajszeleteket egy tiszta nylonzacskóba teszem, és beleöntöm a pácot. Jól összerázom, hogy mindenhol érje a húst. Egy mélyebb tálba teszem a zacskóval együtt, és berakom a hűtőbe egy éjszakára, de legalább 5-6 órára.
Egy magasabb falú serpenyőben 2-3 ek. olívaolajat forrósítok, a pácolt hússzeleteket beleteszem, picit elősütöm (amíg egy kis bevonata lesz), majd hozzáöntöm a páclevet. Kevés sóval meghintem, és takaréklángon 30 percig fedő alatt készre sütöm. Félidőben (15 perc) meg lehet fordítani a szeleteket.
Burgonyapürével és kefires paradicsomsalátával tálalom. Nagyon finom, ha a szafttal meglocsoljuk a burgonyapürét.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept