Töltött gömbcukkini

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

9 karcsúsító ruhafazon, ami tökéletes homokóra alakot varázsol - Észbontóan nőiesek! »

Formás, feszes, nőies kar, súlyzózás nélkül: csak te és egy fal kell hozzá »

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 db zsenge gömbcukkini
  • 3 dl előfőzött bulgur
  • 30 dkg füstölt pulykapárizsi
  • 6 dl víz
  • 1 db vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a bulgurt készítsük el.

A bulgurt öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel, majd sózzuk, és keverjük össze. Ezután lassú tűzön addig főzzük, míg teljesen magába szívja az összes vizet, és megpuhul. (Ízlés szerint le is forrázhatjuk, majd fedjük le, és várjuk meg még magába szívja az összes vizet.)

A párizsit vágjuk fel kisebb kockákra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet aprítsuk fel.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután rakjuk hozzá a felkockázott párizsit, és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd vegyük le a tűzről.

A hagymás párizsihoz adjuk hozzá a puhára főtt bulgurt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.

A gömbcukkininek vágjuk le a kalapját, majd kanállal vájjuk ki a belsejét úgy, hogy bőven legyen hely a tölteléknek.

Ezután töltsük meg, helyezzük egymás mellé egy tepsibe, és öntsünk alá kevés vizet, majd fedjük le alufóliával. (Kb. 1,5 dl vizet öntsünk alá.)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe még 10-15 percre.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük tányérra a töltött cukkinit, és úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló