Töltött gömbcukkini

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltött gömbcukkini

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 db zsenge gömbcukkini
  • 3 dl előfőzött bulgur
  • 30 dkg füstölt pulykapárizsi
  • 6 dl víz
  • 1 db vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a bulgurt készítsük el.

A bulgurt öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel, majd sózzuk, és keverjük össze. Ezután lassú tűzön addig főzzük, míg teljesen magába szívja az összes vizet, és megpuhul. (Ízlés szerint le is forrázhatjuk, majd fedjük le, és várjuk meg még magába szívja az összes vizet.)

A párizsit vágjuk fel kisebb kockákra, a vöröshagymát és a petrezselyemzöldet aprítsuk fel.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután rakjuk hozzá a felkockázott párizsit, és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd vegyük le a tűzről.

A hagymás párizsihoz adjuk hozzá a puhára főtt bulgurt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.

A gömbcukkininek vágjuk le a kalapját, majd kanállal vájjuk ki a belsejét úgy, hogy bőven legyen hely a tölteléknek.

Ezután töltsük meg, helyezzük egymás mellé egy tepsibe, és öntsünk alá kevés vizet, majd fedjük le alufóliával. (Kb. 1,5 dl vizet öntsünk alá.)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd tegyük vissza a sütőbe még 10-15 percre.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük tányérra a töltött cukkinit, és úgy kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük