Meggyes-joghurtos fagyi
Meggyes-joghurtos fagyi
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db meggyes joghurt (6x125g)
- 20 dkg magozott meggy
- 3 ek barnacukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 dl víz
- 4 dl Hulala (v. habtejszín)
Elkészítés:
A kimagozott meggyet tegyük bele egy edénybe, öntsük hozzá a vizet, majd adjuk hozzá a barnacukrot és a vaníliás cukrot.
Ezután főzzük kb. negyed óráig, majd turmixoljuk le, és hűtsük ki egészen. (Mire puhára fől, a leve szinte teljesen elpárolog.)
A joghurtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá az előzőleg megfőzött, leturmixolt, és teljesen kihűtött meggyet, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a meggyes joghurthoz.
Ezután tegyük be a fagyasztóba, majd fél óránként legalább kétszer-háromszor keverjük át robotgéppel, és hagyjuk teljesen megdermedni.
Tálalás előtt kb. 20 perccel vegyük ki a fagyit a fagyasztóból, hogy kissé fellágyuljon, majd kanalazzuk fagylaltos kelyhekbe, és úgy kínáljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept