no

Epres-tejfölös alagút

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Epres-tejfölös alagút

Hozzávalók 4 személyre

  • (25x10x7 cm-es formához)
  • 5 dl tejföl
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejszín
  • 12 gramm porzselatin
  • 8 db babapiskóta
  • 30 dkg eper (v. málna, sárgabarack)
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd pár darabot tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig vágjuk fel apró darabokra.

A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára.

A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint. Ezután, addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, és langyosra hűl.

Öntsük hozzá a tejfölös keverékhez, és keverjük alaposan össze.

Végül tegyük bele a feldarabolt epret, majd óvatosan, hogy az eper ne törjön, forgassuk össze.

A sütőformát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd öntsük bele a tejfölös-epres keveréket.

Ezután rakjuk ki a tetejét a babapiskótával, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.

Helyezzük be a hűtőbe pár órára, (v. egész éjszakára) hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd fordítsuk rá egy tálcára, hogy a babapiskóta kerüljön alulra. Ezután a félretett eperszemekkel ízlés szerint díszítsük, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük