Epres-tejfölös alagút
Epres-tejfölös alagút
Hozzávalók 4 személyre
- (25x10x7 cm-es formához)
- 5 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejszín
- 12 gramm porzselatin
- 8 db babapiskóta
- 30 dkg eper (v. málna, sárgabarack)
Elkészítés:
Az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd pár darabot tegyünk félre a díszítéshez, a többit pedig vágjuk fel apró darabokra.
A tejfölhöz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, és keverjük simára.
A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint. Ezután, addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, és langyosra hűl.
Öntsük hozzá a tejfölös keverékhez, és keverjük alaposan össze.
Végül tegyük bele a feldarabolt epret, majd óvatosan, hogy az eper ne törjön, forgassuk össze.
A sütőformát béleljük ki folpack fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán, majd öntsük bele a tejfölös-epres keveréket.
Ezután rakjuk ki a tetejét a babapiskótával, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.
Helyezzük be a hűtőbe pár órára, (v. egész éjszakára) hogy teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd fordítsuk rá egy tálcára, hogy a babapiskóta kerüljön alulra. Ezután a félretett eperszemekkel ízlés szerint díszítsük, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept