Zöldséges csirke házi galuskával

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirke zöldséggel is finom, ezért találtam ki ezt a kombinációt.

Zöldséges csirke házi galuskával

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg csirkemell
  • 25 dkg tavaszi zöldségkeverék (mirelit)
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • víz
  • pörköltszaft kocka
  • 80 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát meghámozzuk, és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá, és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma, felkockázzuk és megmossuk a csirkemellet. Az aranybarna hagymát megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, hozzáadjuk a pörköltszaft kockát, majd beletesszük a húst, és felöntjük vízzel. Mikor a csirkemell félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és készre főzzük. Ameddig fő a pörkölt, elkészítjük a galuskát.

A liszthez sót adunk, és ráütjük a két tojást, majd folyamatosan vizet adunk hozzá, és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb, és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített. Valamint kevesebb tojás kell hozzá. Ha nincs otthon rétesliszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finomliszthez kevés búzadarát adunk. A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük, lemossuk, és a pörkölttel tálaljuk.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük