Zöldségleves grízgaluskával

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez egy saját recept. Könnyen elkészíthető és tartalmas.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 szál sárgarépa
  • búzadara
  • víz
  • 4 db kisebb burgonya
  • 1 petrezselyemgumó és néhány levele
  • 2-3 marék zöldborsó
  • tojás
  • vegeta
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát, a répát, a petrezselymet meghámozzuk, és apróra vágjuk. Ezeket egy edénybe helyezzük, és hozzáadjuk a borsót, a petrezselyemlevelet, a vegetát, pici sót, és felöntjük kb 1.5 liter vízzel. Ameddig fő, elkészítjük a grízgaluskát.

Egy tojást pici sóval felverünk, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. Mennyiséget nem írok, mert ez a tojás méretétől és a búzadara minőségétől függ. A lényeg, hogy krémtúró állagú masszát kapjunk. Mikor a zöldségek megfőttek, kiskanál segítségével gombócokat formázunk a masszából, és a levesbe helyezzük. Ezek pár perc alatt megfőnek, feljönnek a leves tetejére. Gyors, tápláló és egészséges leves.

Blog.hu ajánló