Kapros dübbencs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kapros dübbencs

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 1 1/2 evőkanál só
  • 3 db közepes méretű krumpli
  • 2 dl olaj
  • 1 élesztő
  • 1 1/2 dl tej
  • pici cukor
  • 3 csomag kapor
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük meg a krumplit, majd törjük össze, és amíg hűl, futtassuk fel az élesztőt a tejben. Pici cukrot és egy kevés lisztet szórjunk a tetejére, és fedjük le. Közben kb. 80 dkg lisztet szitáljunk a kelesztőtálba, és ha felfutott az élesztő, öntsük bele. Ha langyosra hűlt a krumpli, azt is tegyük bele, majd adjuk hozzá az olajat (házi zsírral is helyettesíthetjük), és a sót. Gyúrjuk lágy tésztává, és meleg helyen, kb. másfél óráig kelesztjük. Amíg a tészta kel, a kaprot zsírban futtassuk meg néhány perc alatt, és tegyük félre. Ha megkelt a tészta, gyúrjuk át a maradék liszttel, és vágjuk kétfelé. Az egyik felét nyújtsuk ki téglalap alakúra, kenjük meg a kapor felével, tekerjük fel szorosan, és vágjuk kb. 10 cm nagyságúakra. Ugyanígy készítsük el a tészta másik felét is. Kenjük meg a tetejét felvert tojással, és előmelegített sütőben (légkeveréses, 180 fok) süssük ki.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük