Kapros dübbencs
Kapros dübbencs
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg liszt
- 1 1/2 evőkanál só
- 3 db közepes méretű krumpli
- 2 dl olaj
- 1 élesztő
- 1 1/2 dl tej
- pici cukor
- 3 csomag kapor
Elkészítés:
Főzzük meg a krumplit, majd törjük össze, és amíg hűl, futtassuk fel az élesztőt a tejben. Pici cukrot és egy kevés lisztet szórjunk a tetejére, és fedjük le. Közben kb. 80 dkg lisztet szitáljunk a kelesztőtálba, és ha felfutott az élesztő, öntsük bele. Ha langyosra hűlt a krumpli, azt is tegyük bele, majd adjuk hozzá az olajat (házi zsírral is helyettesíthetjük), és a sót. Gyúrjuk lágy tésztává, és meleg helyen, kb. másfél óráig kelesztjük. Amíg a tészta kel, a kaprot zsírban futtassuk meg néhány perc alatt, és tegyük félre. Ha megkelt a tészta, gyúrjuk át a maradék liszttel, és vágjuk kétfelé. Az egyik felét nyújtsuk ki téglalap alakúra, kenjük meg a kapor felével, tekerjük fel szorosan, és vágjuk kb. 10 cm nagyságúakra. Ugyanígy készítsük el a tészta másik felét is. Kenjük meg a tetejét felvert tojással, és előmelegített sütőben (légkeveréses, 180 fok) süssük ki.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept