Áfonyás citromszelet
Havas Dórit nagyon szeretem. Ő készítette egyszer ezt a finomságot és megakadt rajta a szemem. Muszáj voltam reprodukálni a saját konyhámban és nem bántam meg! ;)
Áfonyás citromszelet
Hozzávalók 8 személyre
A tésztához
- 22,5 dkg puha vaj
- 12 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- csipet só
A krémhez
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 2 citrom reszelt héja
- 6 ek liszt
- 1,25 dl frissen facsart citromlé
A tetejére
- 15 dkg áfonya
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük, és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (28×32 cm) tesszük, és kézzel belenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik, és a massza egy kicsit besűrűsödik.
Hozzádolgozzuk a lisztet, a citromlevet és a reszelt citromhéjat.
A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe.
18 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral is megszórhatjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept