Áfonyás citromszelet

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Havas Dórit nagyon szeretem. Ő készítette egyszer ezt a finomságot és megakadt rajta a szemem. Muszáj voltam reprodukálni a saját konyhámban és nem bántam meg! ;)

Áfonyás citromszelet

Hozzávalók 8 személyre

A tésztához

  • 22,5 dkg puha vaj
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • csipet só

A krémhez

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 6 ek liszt
  • 1,25 dl frissen facsart citromlé

A tetejére

  • 15 dkg áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük, és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (28×32 cm) tesszük, és kézzel belenyomkodjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg egy kis színt kap.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet: a tojásokat kikeverjük a cukorral – éppen csak addig, amíg a cukor feloldódik, és a massza egy kicsit besűrűsödik.
Hozzádolgozzuk a lisztet, a citromlevet és a reszelt citromhéjat.

A krémet a forró tésztára öntjük, megszórjuk áfonyával és visszatesszük a sütőbe.
18 percig sütjük, amíg a krém közepe még egy kicsit rezgős marad.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. Porcukorral is megszórhatjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük