Ribizlis-túrós csiga

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ribizlis-túrós csiga

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 cs leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg ribizli
Recept idők

Elkészítés:

A ribizlit szemezzük le a száráról, és folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá az ízesített túrót.
Ezután szórjuk meg a ribizliszemekkel, majd a papír segítségével tekerjük fel úgy, mint a bejglit.

A feltekert tésztát ezután éles késsel szeleteljük fel kb. 1 cm-es csigákra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a csigákat. (Sütés közben meg fognak nőni!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.)
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni a csigákat, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük