Ribizlis-túrós csiga
Ribizlis-túrós csiga
Hozzávalók 4 személyre
- 1 cs leveles tészta
- 25 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg ribizli
Elkészítés:
A ribizlit szemezzük le a száráról, és folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.
Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd egyenletesen kenjük rá az ízesített túrót.
Ezután szórjuk meg a ribizliszemekkel, majd a papír segítségével tekerjük fel úgy, mint a bejglit.
A feltekert tésztát ezután éles késsel szeleteljük fel kb. 1 cm-es csigákra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a csigákat. (Sütés közben meg fognak nőni!!)
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem.)
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni a csigákat, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept