Levendulás limonádé
Levendulás limonádé
Hozzávalók 4 személyre
- 1 l víz
- 25 dkg cukor (v. édesítőszer)
- 1 cs vaníliás cukor (v. 1 tk vaníliaaroma)
- 8 szál levendula virágai lecsipkedve
- 2 dl frissen facsart citromlé
Elkészítés:
A vízhez adjuk hozzá a cukrot (v. édesítőszert), majd forraljuk fel. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a lecsipkedett levendula virágokat, és hagyjuk 10-15 percig ázni.
Ezután szűrjük le, majd öntsük, és keverjük hozzá a frissen facsart citromlevet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Én készítettem hozzá jégkockát, melybe szintén került levendulavirág, hogy kicsit mutatósabb legyen.
Nyáron a nagy melegben egy-két jégkockával kitűnő hűsítő, de bármikor fogyaszthatjuk, főleg egy finom sütemény kísérőjeként.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept