Vega bundáskenyér
Vega bundáskenyér
Hozzávalók 4 személyre
A bundához
- 4 ek csicseriborsóliszt
- 5-6 szelet rozsos kenyér
- 2 ek sörélesztő pehely
- 1-1 csipet só, bors, szerecsendió, kurkuma
- 1,5 -2 dl víz
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A fűszereket és a sörélesztőt a csicseriborsóliszthez keverjük, majd 1 dl vízzel jól kikeverjük. Várunk 2 percet, ezalatt kicsit sűrűsödik a masszánk, majd hígítjuk a maradék vízzel, hogy egy tojásszerű, híg masszát kapjunk.
Ebbe a masszába mártjuk a kenyér- vagy kifliszeleteket, és kevés forró olajon mindkét oldalukat megsütjük. Paradicsommal nagyon finom reggeli. Ajánlom mindenkinek, aki nemcsak hús nélkül, de állati eredetű termékek nélkül is szeretne finomat enni :)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept