Tejszínes-kapros cukkinifőzelék

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tejszínes-kapros cukkinifőzelék

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db zsegne cukkini
  • 2 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors
  • 1,5 dl főzőtejszín (20%-os)
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük bele egy edénybe. (Ha nagyobb magok vannak a belsejében, akkor azt szedjük ki.)

A vöröshagymát és a kaprot vágjuk fel apróra, majd szintén tegyük az edénybe.

Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel.

Addig főzzük, míg a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

Tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell. (Ha hígabbra sikerült volna, akkor 1 ek keményítőt keverjünk simára egy pici vízzel, majd csorgassuk a főzelékhez, és kevergetve pár pillanat alatt főzzük sűrűre.)

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én egy egyszerű tojáspörköltet csináltam hozzá, és azzal tálaltam.

15894587 ef6d801078defdf2174ad2701c964eda wm
Ezt is szeretjük