Tejszínes-kapros cukkinifőzelék
Tejszínes-kapros cukkinifőzelék
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db zsegne cukkini
- 2 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 2 tk ételízesítő
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehérbors
- 1,5 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítés:
A cukkinit és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük bele egy edénybe. (Ha nagyobb magok vannak a belsejében, akkor azt szedjük ki.)
A vöröshagymát és a kaprot vágjuk fel apróra, majd szintén tegyük az edénybe.
Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel.
Addig főzzük, míg a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
Tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tejszínt, majd melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell. (Ha hígabbra sikerült volna, akkor 1 ek keményítőt keverjünk simára egy pici vízzel, majd csorgassuk a főzelékhez, és kevergetve pár pillanat alatt főzzük sűrűre.)
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én egy egyszerű tojáspörköltet csináltam hozzá, és azzal tálaltam.
